Waffle Çeşitleri

İstanbul'da yapılan İstanbul usülü Waffle bildiğimiz yuvarlak waffle'dır. Ama başta Amerika olmak üzere Hollanda, Belçika  ve Yunanistan gibi birçok ülkede farklı waffle türleri mevcuttur.

 

Amerika'da genelde waffle hamurunun üzeri yağlanıp üzerine şuruplar dökülerek kahvaltıda yenilir. Yağlı-tuzlu ve baharatlı modelleri de mevcuttur. Amerika'da üretilen İstanbul'da gördüklerimizde daha kalındır. Belçika'da üretilen wafle ise daha ince, daha gevrek ve bizim damak tadımıza daha uygundur. Hamur ince olunca içindeki çikolata, meyve vb. lezzetler daha iyi hissedilir.

Waffle üzene krema ve dondurma da konularak sunulmaktadır. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liege Waffle: Bildiğimiz Belçika waffle'dan daha küçüktür, daha tatlı, daha koyu olan bu waffle genelde sade olarak ikram edilmekle birlikte tarçın ve vanilya ile tatlandırılır. Kaynaklara göre 18. yüzyılda Liege başpiskoposunun aşçısı tarafından icat edilmiştir.

 

 

 

 

 

Japon Waffle: Diğer waffle türleri gibi hamurdan oluşan bir kektir. Balık şekli verilmiştir ve siyah beyaz krema içine konularak servisedilir. 

 

Yandaki fotoğrafta Japon usulü waffle görülmektedir.